Rólunk


A Solar Markt Csoport egy hazai befektetők által tulajdonolt megújuló energetikai befektetésekre fókuszáló holding vállalat, amelynek elsődleges stratégiai célpontja a napenergia.

A cég 2017. júniusi alapkőletételt követően két hazai naperőmű-fejlesztést hajtott végre, amely keretében 2018. február 1-jén egy 3,8 MWp és egy 5,5 MWp névleges csúcskapacitású naperőmű kezdte meg a kereskedelmi üzemet Nyugat-Magyarországon. 2018 II. negyedévében egy 3,1 MWp és egy 3,9 MWp névleges csúcskapacitású naperőmű megépítése kezdődik szintén Nyugat-Magyarországon.

A cég célkitűzésein 2015 óta dolgozó menedzsment több évtizedes szakmai tudással és piaci ismerettel rendelkezik. Mécs Imre alapító és többségi tulajdonos a befektetői, menedzsment és finanszírozási hátteret biztosítja. Pusztai Péter és Halász Róbert társalapítók pedig sok éves tapasztalattal bírnak a megújuló energiaforrások területén.

A Solar Markt Csoport a hazai színtéren szinte egyedülálló integrált energetikai holding. A projektek előkészítésétől kezdve, az engedélyeztetésen és tervezésen át a kivitelezésig és az üzemeltetésig bezárólag 360 fokos integrált működéssel biztosítja a beruházások sikerességét. Ez a teljes körűség a garancia befektetők stabil hozamára.

A megújuló energiaforrások kihasználása mellett célunk az energetikai diverzitás megteremtése, más országoktól való energiafüggőség csökkentése és a hazai munkahelyteremtés.

A Solar Markt Csoport menedzsmentje további projektek előkészítésén is dolgozik, amelyek sikeres megvalósítása esetén a Solar Markt Csoport naperőmű-portfóliójának mérete közel kétszeresére nőhet a következő évek során. A menedzsment tervei szerint a hazai piac mellett a regionális színtéren is jelen lesz.